مطالب زیر، تجربیاتی است که از هزاران رتبه برتر کنکور به دست آمده است. بدیهی‌ست با رعایت آنها جادۀ موفقیت بیش از پیش هموارتر می‌شود. با ما همراه باشید !

۱- بعضی‌ها تا ساعت ۲ شب درس می‌خوانند و صبح ها دیر از خواب بلند می‌شوند. این کار چند عیب دارد. اول اینکه ساعت استراحت بدن به هم می‌خورد و طبعاً اثرات منقی روی جسم و ذهن می‌گذارد. دوم اینکه در طول روز، دچار عدم تمرکز و حالت خواب‌آلودگی می‌شوید. سوم اینکه دیر بلند می‌شوید و دیگر به درستی نمی‌توانید ساعت مطالعۀ خوبی در طول روز داشته باشید. 

 

۲- در آزمون، به سؤالات شک‌دار پاسخ ندهید. چون اگر پاسخ دهید و غلط از آب در بیاید، ضرر می‌کنید. البته اگر تعداد شک‌دارها زیاد نیست، برخی از آنها را جواب دهید. البته بستگی دارد میزان شک شما برای آن تست چقدر است.

 

۳- برای درس های تخصصی، تمرین تستی زیادی داشته باشید. تست زدن زیاد و البته مرورکردن آنها موفقیت را تضمین می‌کند. تمرین و مرور، به شدت مهم است. اگر الان این کار را نمی‌کنید و ضعف دارید، به فکر آنها باشید تا متوجه تغییر خود شوید.

 

۴- برخی هدفشان از دادن آزمون‌های آزمایشی این است که با سؤالات کنکور آشنا شوند. اول این را بگویم که بیشتر سؤالات این آزمون‌ها شباهتی به کنکور ندارند. این تطابق‌هایی که می‌کنند، هرگز آنجوری که باید گفت تطابق، نیست. چون اگر تطابق باشد، پس هیچی دیگر! همه کسانی که آزمونشان را می‌دهند، قبول می‌شوند!! اصلاً اینطور نیست. شما باید هدفات از آزمون دادن این باشد که نقاط ضعف و قوت خود را در هر درس شناسایی کنید و پی ببرید که چگونه سر جلسه مدیریت زمان کنید. هدفتان این باشد که با سؤالات چگونه برخورد کنید.

 

۵- اگر در دوران نوروز، رفت و آمدهای زیادی به خانه شما صورت می‌گیرد، می‌توانید در اردوهای مطالعاتی شرکت کنید یا خانه قوم و خویشی بروید که خانه شان ساکت باشد. مثلاً رتبه برترهایی داشتیم که منزل یکی از خویشاوندانشان (که مسافرت رفته بوند) رفتند و در آنجا درس خواندند. البته می توانید دوستان خود را نیز به آنجا ببرید و دوتایی درس بخوانید.

 

۶- تفریح داشته باشید. کنکور بخشی از زندگی شماست نه همه زندگی و وقت شما. اگر کنکور را همه وقت خود بدانید، ضرر می‌کنید. آخر هفته‌ها (یا هر دو هفته یکبار) به تفریح خارج از منزل بروید. انگیزه و روحیه به شدت مهم است.

 

۷- طوری تلاش کنید که احساس خستگی نکنید. این جمله بسیار مفهومی و با ارزش است.

 

۸- بهمن و اسفندماه، برای اغلب داوطلب ها، حتی کسانی که شروع عالی دارند، افت مطالعاتی رخ می دهد. یادتان باشد شروع کنکور واقعی از همین ماه هاست. خیلی از رتبه برترها از همین ماه‌ها شروع جدی داشتند.

 

۹- وقتی در حال بررسی و حل یک سؤال هستید، تمام تمرکز و حواستان روی همان سؤال باشد. اینکه حین حل سؤال، به سؤال حل نکردۀ قبلی یا درس فلان توجه کنید، نه تنها ممکن است آن تست را نادرست حل کنید، بلکه در ادامه نیز با مشکل جدی مواجه می‌شوید. این خطایی است که حتی برخی رتبه‌برترها در دامشان می‌افتند. غصۀ این را نخورید که چرا قبلی حل نشد یا بلد نبودم. آرامش خود را حفظ کنید و با تمرکز بالا به حل سؤالات بعدی بپردازید.

 

۱۰- دفتر برنامه‌ریزی داشته باشید (حالا از نوع کتابی یا اپلکیشن موبایل)، با یادداشت اهداف کلی و جزئی و ساعت مطالعه، می‌توانید انگیزۀ خود را بالا ببرید.

 

۱۱- روش خاص خود را پیدا کنید. به عقیدۀ خیلی از رتبه برترها، روش درس‌خوندن هر درس برای هر شخصی متفاوت است. اینطور نیست که کسی بگوید فقط این روش را اجرا کنید و نتیجه می‌گیرید. شما باید آن روش را امتحان کنید! شاید نتیجه گرفتید و شاید نتیجه نگرفتید!

 

۱۲- خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. اینکه کسی را می‌بینید پی‌درپی موفق می‌شود و شاید پیش خود بگویید واقعاً او چگونه می‌تواند این کار انجام دهد و امکان ندارد، حرف نادرستی است. اگر غیر ممکن است، پس چرا خیلی از افراد موفق شدند ؟ این یک شعار نیست. واقعاً همه می‌توانند موفق شوند به شرطی که روی خودشان کار کنند و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنند. این را از من به یاد داشته باشید که بهترین مقایسه، مقایسۀ خودِ کنونی‌تان با خودِ قبلی‌تان است.